Blog

Mijn auto-accu gaat steeds leeg. Oorzaken en oplossingen 

Een auto-accu die steeds leeg raakt is op z’n zachts gezegd heel irritant. Of je nu haast hebt om naar het werk te gaan of op weg bent naar een belangrijke afspraak, een lege accu kan je plannen flink in de war gooien. Het begrijpen van de oorzaken en weten hoe je dit kunt verhelpen, kan je veel tijd en ongemak besparen. In deze blog bespreken we de meest voorkomende oorzaken voor een lege auto-accu en bieden we natuurlijk ook een oplossing.

Oorzaak 1: Vergeten elektronica uit te schakelen

Een van de meest voorkomende oorzaken van een lege accu is het laten aanstaan van elektronica in de auto, zoals lichten, radio of opladers. Dit kan zelfs gebeuren als je de deur niet goed sluit, waardoor het interieur licht aanblijft.


Oplossing: Maak er een gewoonte van om voordat je de auto verlaat, alle elektronica uit te schakelen. Controleer of alle lichten uit zijn en de deuren goed gesloten zijn.

Oorzaak 2: Korte ritten

Korte ritten kunnen ook bijdragen aan een lege accu. Als je regelmatig korte afstanden rijdt, krijgt de accu niet genoeg tijd om volledig op te laden. Dit komt doordat de alternator niet genoeg tijd heeft om de energie die tijdens het starten is verbruikt, te herstellen.


Oplossing: Probeer af en toe langere ritten te maken zodat de accu voldoende kan opladen. Alternatief kun je overwegen om een batterij oplader te gebruiken om de accu periodiek volledig op te laden. Een druppellader kan ook geen kwaad om lang aangesloten te houden.

Oorzaak 3: Verouderde of defecte accu

Accu's hebben een beperkte levensduur. Gemiddeld gaat een auto-accu drie tot vijf jaar mee. Na verloop van tijd verliest een accu zijn vermogen om een lading vast te houden.


Oplossing: Controleer de leeftijd van je accu. Als deze ouder is dan drie jaar, overweeg dan om deze te laten testen bij een garage en indien nodig te vervangen. De kosten van een nieuwe accu vallen mee. Als je een beetje handig bent kun je hem zelf vervangen. Met een kentekencheck kun je gemakkelijk online een passende accu bestellen. Bij het aanbod accu’s van Bogijn zit vast wel een passende!

Oorzaak 4: Slechte aarding of corrosie

Corrosie aan de accupolen kan de stroomtoevoer belemmeren en ervoor zorgen dat de accu niet goed oplaadt. Slechte aarding kan ook problemen veroorzaken bij het opladen van de accu.


Oplossing: Controleer de accupolen op corrosie en maak ze schoon met een mengsel van bakpoeder en water. Zorg ervoor dat de accukabels goed vastzitten en geen tekenen van slijtage vertonen.

Oorzaak 5: Parasitair verbruik

Parasitair verbruik is het stroomverbruik door elektrische systemen en componenten in je auto wanneer deze uitgeschakeld is. Dit kan worden veroorzaakt door defecte elektronica of foutieve bedrading.


Oplossing: Laat een monteur een diagnose stellen om te controleren op parasitaire lekken. Deze kan de stroomkring inspecteren en defecte componenten identificeren die vervangen moeten worden.

Oorzaak 6: Weersomstandigheden

Extreme temperaturen, zowel warm als koud, kunnen een grote impact hebben op de prestaties van je accu. Kou vermindert de chemische reacties in de accu, terwijl hitte de vloeistof in de accu kan verdampen.


Oplossing: Probeer je auto in een garage of een schaduwrijke plek te parkeren om de blootstelling aan extreme temperaturen te minimaliseren. Overweeg ook een accu-hoes te gebruiken om deze te beschermen. Echter zal dit in Nederland niet zo snel voorkomen.

Conclusie

Het begrijpen van de oorzaken van een lege auto-accu kan je helpen de juiste maatregelen te nemen om dit te voorkomen. Door aandacht te besteden aan het onderhoud van je accu, bewust om te gaan met het gebruik van elektronica in je auto, en regelmatig je accu te laten testen, kun je veel problemen voorkomen. Zo zorg je ervoor dat je auto altijd start wanneer je hem nodig hebt.

3 tips voor het reinigen van jouw autogarage

Elke garage moet regelmatig worden schoongemaakt om in topvorm te blijven, en dat geldt ook voor jouw autogarage. Het regelmatig schoonmaken van de werkruimte houdt de ruimte netjes, vermindert het risico op ongelukken en maakt het gemakkelijker om de dagelijkse taken uit te voeren die jouw bedrijf soepel en winstgevend houden. Hier zijn drie tips waarmee je jouw commerciële garage tussen de klanten door spik en span kunt houden! 

De voordelen van een schone autogarage 

Het schoonhouden van jouw autogarage is belangrijk om verschillende redenen. Een van de grote voordelen is het behouden van een veilige werkplek. Zeker tijdens het werken onder de auto’s is het prettig als de werkplek naast rommelvrij ook vrij is van stof. Een veilige omgeving voor precisiewerk van de kwaliteit die je wil bieden. 

Een schone werkomgeving maakt bovendien indruk op klanten. Een nette garage geeft de klant de indicatie dat er in jouw garage met oog voor detail gewerkt wordt, en dat onderhoud en reparatie correct worden uitgevoerd. 

Tips voor het schoonhouden van jouw autogarage 

Met name het voorkomen van stofophoping is erg belangrijk voor een schone, veilige en gezonde werkomgeving. Daarvoor is het allereerst belangrijk om een vaste plek in de garage toe te wijzen voor allerlei apparatuur. Zet de gebruikte apparatuur direct na gebruik terug op de aangewezen plek om stofopbouw door de gehele garage te voorkomen. De tweede tip is om eens in de zoveel tijd een nieuw likje verf toe te brengen aan de garage! Een net geverfde muur kan net even dat beetje extra indruk maken in vergelijking met een afgestofte muur. De derde en laatste tip is om gebruik te maken van een industriële luchtreiniger. Deze luchtreiniger haalt kleine virussen en bacteriën uit de lucht en verwijdert fijnstof en gassen. Zo blijft de garage veilig en schoon voor jezelf en het personeel. 

Conclusie 

Het reinigen en schoonhouden van de autogarage kan niet het leukste onderdeel van je werk zijn. Echter is het voor de veiligheid van de werknemers en de indruk die klanten van het bedrijf krijgen belangrijk om een nette en schone werkplek te onderhouden. Met de tips in dit artikel is dat in ieder geval een stuk makkelijker. Maak een positieve indruk op jouw klanten en groei in de professionaliteit van jouw autobedrijf. Een schone autogarage zorgt bij iedereen voor een glimlach, vanaf het moment dat de auto de garage binnenkomt totdat de klant de garage weer verlaat. 

Het belang van de accu van je motor onderhouden

Talloze mensen beschikken over een motorfiets. Je kunt hier immers mee naar je werk of school rijden, maar ook gewoon voor de lol. Natuurlijk is het onderhoud van een motorfiets erg belangrijk. Zo moet je regelmatig de banden controleren en moet je ook de ketting smeren. Maar het allerbelangrijkste onderdeel van een motorfiets is de accu. Zonder een goede accu kan je namelijk geen kant op met je motorfiets. In deze blog leer je meer over het belang van je motoraccu onderhouden.

Zonder onderhoud zal de accu sneller vervangen moeten worden

In de eerste plaats zal je zonder onderhoud sneller een motor accu kopen. Dit komt doordat de accu steeds meer verouderd. Wanneer je deze niet onderhoudt, zal hij dus ook sneller aan vervanging toe zijn. Daarnaast is het zo dat wanneer je de accu regelmatig onderhoud, je er ook langer mee kan doen. Dit komt omdat de accu dan in betere staat blijft.

Hoe je jouw motor accu goed onderhoudt

Ten tweede is het belangrijk om te weten hoe je jouw motor accu goed onderhoud. Wanneer je namelijk weet hoe je dit moet doen, dan ben je al een heel eind op weg. Er zijn verschillende manieren waarop je de accu kunt onderhouden. Zo kan je ervoor kiezen om de accu elke maand op te laden. Dit is echter niet altijd mogelijk, omdat je de motorfiets soms gewoon niet gebruikt. Daarom is het ook belangrijk om de accu minimaal één keer per jaar op te laden. Op deze manier weet je zeker dat de accu in goede staat blijft.

Let vooral tijdens de winter goed op

Tot slot is het nog essentieel om te weten dat je tijdens de winter extra goed op moet letten. Dit komt doordat de accu tijdens de winter sneller kan verouderd. Dit komt omdat de temperaturen tijdens de winter vaak erg laag zijn. Wanneer je jouw motorfiets niet gebruikt tijdens de winter, is het belangrijk om de accu op te laden. Op deze manier weet je zeker dat je volgend jaar weer met een goede accu kan rijden.


Al met al weet je nu precies hoe belangrijk het is om je motoraccu goed te onderhouden. Wees daarbij slim door via een partij als Baboon Motorcycle Parts spullen aan te schaffen die helpen bij het onderhouden van je motor accu of zelfs je motor accu volledig vervangen.Meest voorkomende onderhoud aan een auto

Wie in het bezit is van een auto heeft vast al eens een bezoekje aan de garage meegemaakt. Naast vast onderhoud van de APK-keuring gaan auto’s helaas wel eens stuk. Wie naar de garage wil heeft keuze tussen een plaatselijke dealer of een garage die gespecialiseerd is in het merk zoals bij apk mercedes. Ook voor lichtjes die branden in het dashboard weten mensen vaak de weg naar een autogarage te vinden. Maar niet elk mankement aan een auto komt even vaak voor. Het is goed om te weten welke het vaakst voorkomen zodat jij deze kunt herkennen en tijdig actie kan ondernemen mocht er iets mis zijn. Daarom een lijstje met de meest voorkomende gebreken aan een auto waarvoor mensen naar de garage gaan.

Dimlichten

Dimlichten worden over het algemeen maar zeer weinig gebruikt, maar zijn toch vaker stuk dan andere onderdelen van auto’s. Een gebrek aan de dimlichten komt dan ook zeer vaak voor en is in velen gevallen oorzaken dat een APK wordt afgekeurd. 

Waarschuwingslichten

Zoals eerder benoemd zit het dasboard van een auto vol met waarschuwingslichtjes en controlelampen. Wanneer dit het geval is betekent het dat een auto een foutmelding heeft geconstateerd waarnaar gehandeld moeten worden. Dit is soms zelf makkelijk uit te voeren, zoals wanneer de ruitenwisservloeistof op is. Echter, is er in velen vallen meer aan de hand en betekent een controlelampje dan ook dat een bezoek aan de garage nodig is.

Accu

Problemen met de accu zijn voor veel autobezitters herkenbaar. Na een aantal jaar gebruik van een auto zal de accu sterk achteruit gaan. Daarnaast kunnen beschadigingen plaatsvinden waardoor je batterij ongemerkt leegloopt. Het advies is dan ook om je batterij geregeld te vervangen, ondanks dat je zelf geen hinder of problemen ondervind.

Om bovenstaande ongemakken te voorkomen kan je dus beter geregeld naar de garage gaan, ondanks dat je niet het vermoeden hebt dat er echt iets mis is. Bij de dealer van het automerk van je auto kunnen ze je het beste helpen. Een afspraak is zo gemaakt bij bijvoorbeeld auto reparatie rotterdam. Zo kun je gemakkelijk en snel weer de weg op. 


Naar de garage met je leaseauto? Dit moet je weten

Net zoals normale auto’s moeten ook leaseauto’s geregeld naar de garage. Dit werkt echter wel wat anders dan wanneer je als particulier een auto bezit. Vaak zitten er regels aan verbonden en kan je niet zomaar overal terecht. Ook moeten mensen die een occasion leasen rekening houden met dat zij vaker naar de garage moeten dan degene die in een nieuwe auto rijden. Een aantal belangrijke dingen die je moet weten als je lease auto reparaties nodig heeft lees je hier.

Kosten

De kosten voor reparaties voor leaseauto’s zitten in vrijwel alle gevallen inbegrepen in het contract dat je hebt met de leasemaatschappij. In sommige gevallen krijg je ook vervangend vervoer maar dit hoeft niet het geval te zijn. Check dit daarom altijd even vooraf in je contract. 

Regelmatig onderhoud

Je bent als particulier verantwoordelijk voor het onderhoud van de auto. Dit betekent dat je regelmatig naar de garage zal moeten gaan om klein onderhoud te laten uitvoeren. Dit is onderdeel van je contract en dus een verplichting die je daarmee aangaat. Gelukkig zijn er tegenwoordig slimme boardcomputers die aangeven wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Het kleinste onderhoud, zoals het bijvullen van olie of ruitenwisservloeistof, dient meestal zelfstandig gedaan te worden zonder tussenkomst van een garage. 

Keuze voor de garage

Dan is het heel belangrijk om te bepalen naar welke garage te gaan. Anders dan wanneer je een auto in privé bezit, kan je met een leaseauto lang niet overal terecht. Leasemaatschappijen hebben namelijk afspraken met een netwerk van autogarages waar je terecht kunt met je leaseauto. Dit lijstje verschilt per leasemaatschappij en is te vinden in de voorwaarden van het contract. In sommige gevallen betekent dit dus dat je niet terecht kan bij een garage in de buurt, wanneer je verder weg woont van de garages binnen het netwerk van de leasemaatschappij. 

Uitzonderingen

Leasen gaat vooral gepaard met een heleboel uitzonderingen. Voor degene die een bedrijfswagen leasen zijn er weer andere regels dan voor private leasen. Daarnaast dien je vaak goedkeuring te krijgen van de leasemaatschappij voor de reparatie, anders keren ze soms de kosten niet uit. 

 

5 redenen waarom een handlier te geld meer dan waard is 

Als je op zoek bent naar een manier om bijvoorbeeld een zwaar voorwerp zoals een auto of een boot te verplaatsen of op te tillen, zijn er veel lieren en hydraulische vijzels die je kunt gebruiken om je doel te bereiken. In deze blog ga ik het voornamelijk hebben over lieren. Een van de meer verrassende type lier die het overwegen waard is om aan te schaffen is een zware handlier. Er zijn gelukkig uitstekende handlieren te koop. Bij een handlier kun je vertrouwen op veel voordelen. Voordelen die je vast niet verwacht. Maar wat zijn de voordelen precies? Hieronder tref je een aantal redenen aan waarom een handlier voor jou de juiste keuze zou kunnen zijn.

Een veelzijdig type lier

Het is misschien verleidelijk om alle handlieren te zien als een type lier. Maar de werkelijkheid is dat ze eigenlijk heel divers zijn. Zelfs binnen het assortiment lieren vind je een grote verscheidenheid aan stevige en betrouwbare opties. De handlieren die te koop zijn, variëren in vermogen. Welk type handlier je ook kiest, je zult er lange tijd plezier van hebben.

Ideaal voor veeleisende toepassingen

Handlieren zijn in staat om zelfs de meest veeleisende toepassingen tot een goed einde te brengen. Ze kunnen onder meer worden gebruikt voor het heffen van zware voertuigen zoals auto's en boten, het trekken van aanhangers, in combinatie met handmatige vorkheftrucks of met handmatige takels. Wat de toepassing ook is, ze zullen de lading veilig kunnen hanteren.

Verschillende snelheden

Heel wat handlieren, zijn verkrijgbaar met twee snelheden. Zodat je kunt afwisselen. Met de ene snelle snelheid kun je snel een lading binnenhalen, terwijl je met de andere lagere snelheid de lading gemakkelijker onder controle kunt houden en nauwkeuriger kunt trekken.

Duurzaam

Handlieren zijn niet alleen krachtig en veelzijdig, maar het zijn ook duurzame gereedschappen. Er zijn ongeremde handlieren gemaakt van hoog-koolstofstaal. Dit geeft ze een indrukwekkende hoeveelheid kracht, waardoor ze de belasting zonder enig probleem aankunnen. Deze lieren zijn ook afgewerkt met zink, waardoor ze uitstekend bestand zijn tegen corrosie en roest, en perfect zijn voor gebruik buitenshuis.

Veilig

Omdat handlieren handbediend zijn, is het belangrijk dat ze zo veilig mogelijk zijn in het gebruik. Daarom zijn veel handlieren voorzien van een automatisch remsysteem. Dit systeem stopt de lier wanneer een bepaalde kracht wordt uitgeoefend, zodat je de lading veilig kunt binnenhalen. Met dit mechanisme kun je erop vertrouwen dat je handlier zijn werk veilig kan doen.

 

De veiligste auto’s 

 

Steeds meer automerken proberen hun imago omtrent veiligheid te verbeteren. De laatste jaren vinden we veiligheid namelijk steeds belangrijker. Maar wat is allemaal kenmerken van een veilige auto en waar moet je precies op letten wanneer je een veilige auto wil aanschaffen? 

 

Vergelijken binnen verschillende segmenten 

Wanneer je kijkt naar een veilige auto moet je altijd kijken binnen verschillende autoklassen om een goede vergelijking te kunnen doen. Veiligheid is namelijk niet binnen alle verschillende klassen hetzelfde. Wanneer je op zoek bent naar een veilige auto, dit kan nieuwe maar ook tweedehandsauto zijn, is het belangrijk dat je met auto’s binnen een specifieke autoklasse met elkaar vergelijkt. 

 

Actieve en passieve veiligheid 

Hoe veiliger een auto, hoe beter vinden veel mensen. Dit geldt uiteraard niet alleen voor de veiligheid van jou in de auto, maar ook die van medepassagiers en andere weggebruikers. Er zijn twee soorten veiligheid onderscheiden. Dit zijn de passieve en actieve veiligheid van een auto. Onder actieve veiligheid verstaan we de technische opties en hulpmiddelen van auto’s die helpen bij het voorkomen van een ongeval of letsel. Denk hierbij aan aanwezige veiligheidssystemen, de besturing, maar ook de antiblokkeersystemen. Dit zijn allemaal kenmerken waarnaar te informeren zijn tijdens een proefrit. 

 

Onder passieve veiligheid vallen de hulpmiddelen van een auto die de gevolgen van een ongeval proberen te beperken. Voorbeelden hiervan zijn airbags, anti-whiplash hoofdsteunen en kreukelzones. Kreukelzones zorgen voor het absorberen van krachten bij een aanrijding waardoor het passagiersgedeelte zo min mogelijk vervormt. EuroNCAP-crashtests doen hier regelmatig tests voor. 

 

Een automerk dat vrijwel altijd goed scoort op dit soort veiligheidstests is Volvo. Vooral de Volvo V40 scoort zeer goed op deze tests. Toen de auto in 2012 voor het eerst op de markt kwam en getest werd, was de Volvo V40 de aller veiligste in zijn klasse. Dat is ook wat men van Volvo gewend is. Met de Zweedse kennis en ervaringen van winterse weersomstandigheden ontwikkelen zij met behulp van de nieuwste technologieën de meest veilige auto’s binnen verschillende autoklassen. 

 

Winterse omstandigheden 

Ook in de winter is het uiteraard belangrijk om een veilige auto te hebben zodat je veel controle en grip hebt op een gladde weg. Dit is zeker belangrijk wanneer je met je gezin in de auto zit. Een goed functionerende auto onder deze ijzige weersomstandigheden is dan prettig. Belangrijke kenmerken voor een veilige auto in de winter zijn bijvoorbeeld de aandrijving van de auto en de rijpositie. Een auto met vierwielaandrijvingen wordt bijvoorbeeld beter aangestuurd waardoor er meer grip op de weg kan worden uitgeoefend. Daarnaast wordt er bij een winterauto ook vaak gekeken naar auto’s met een hogere rijpositie. Auto’s met een hogere rijpositie worden namelijk over het algemeen minder snel geraakt door sneeuw waardoor beschadigingen minder snel kunnen optreden aan de onderkant van de auto.